MTRO en Boekingsservice: Unieke samenwerking tussen ROC en toeristisch bedrijfsleven
Wilt u nu eindelijk eens weten wat Het Nieuwe Leren precies betekent? Surf dan dinsdag 13 februari naar Wereldpagina.nl. Van 9.20 tot 13.00 uur zijn leerlingen van het ROC van Twente op deze website aan het werk. Het Nieuwe Leren vraagt een andere rol van de docent. U kunt ervaren hoe het is om coach te zijn. En misschien deelt u dan deze conclusie: Het Nieuwe Leren kan ook leuk en zeker leerzaam zijn.

De ideale reisgids
Wereldpagina is een interactieve reisgids. Bezoekers kunnen zelf de informatie op Wereldpagina verbeteren en aanvullen. Het is een wiki. Wikipedia maakt van dezelfde software gebruik. Iedereen kan nieuwe pagina’s maken, foto’s plaatsen, kaarten opnemen en reageren op teksten van anderen. In deze reisgids vindt de bezoeker altijd wat hij zoekt. Informatie die er niet in staat, kan hij namelijk zelf aanvullen. Het resultaat: De ideale reisgids.

Toepassen kennis
De leerlingen van de afdeling Toerisme en Recreatie van de locatie Almelo hebben enkele weken geleden een bezoek gebracht aan de Vakantiebeurs. De opdracht was om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over Frankrijk als Vakantieland. Dinsdag 13 februari gaan ze, gewapend met deze kennis, op Wereldpagina aan het werk.

Geef een cijfer
Competentiegericht begeleiden: U kunt rechtstreeks vanaf uw computer reageren. Stuur de leerlingen een berichtje of vul hun teksten aan. Iedere pagina heeft een aparte Overlegpagina. Hier kunt u suggesties en opmerkingen kwijt. Maar het blijft onderwijs: Aan het einde van de ochtend mag u, ouderwets en degelijk, een cijfer uitdelen.

Enthousiast geworden? Deel ook uw kennis op Wereldpagina.nl!!

Persbericht Wereldpagina: 8-2-2007